Udeležba raziskovalcev Inštituta za družboslovne študije na mednarodni konferenci »CO-CREATING THE FUTURE OF TOURISM«

Raziskovalci IZDŠ ZRS Koper so v sodelovanju s kolegicama iz Turistike v maju (2017) predstavili rezultate skupnega CRP projekta na priznani mednarodni konferenci   »CO-CREATING THE FUTURE OF TOURISM« v Aveiru (Portugalska).

Novi mladi raziskovalec na IzDŠ

Vabilo na Sociološko srečanje 2016: Različni obrazi migracij

Vabljeni na letošnje Sociološko srečanje, ki bo potekalo 11. in 12. novembra v Portorožu. Svoje prispevke bodo predstavili tudi člani in članice Inštituta za družboslovne študije.

PXL_251015_11992027crop.jpg 

 


 

 

Nova doktorica znanosti na IzDŠ

26. september 2016

 

 

 

Mlada raziskovalka Barbara Gornik je z doktorsko disertacijo Človekove pravice in nacionalizem 29. septembra 2016 pridobila naslov doktorica znanosti. 

Čestitamo in se veselimo!

 


 

Udeležba na mednarodni konferenci »Contemporary Migration in Changing World: New Perspectives and Challenge«

18.-21. september 2016

 slika1 (1).jpg

 

Mlada raziskovalka Ksenija Perković se je udeležila mednarodne konference »Contemporary Migration in Changing World: New Perspectives and Challenge« v Beogradu. Predstavila je prispevek v soavtorstvu z Martino Rameša z naslovom »Living between Triple Borders: Cross-Border Migration in Slovenian-Hungarian Border Region«.

 


 

Novičnik o aktivnostih v zvezi s projektom  JUDEX +

September 2016

Objavljamo drugi Novičnik o aktivnostih v zvezi s projektom JUDEX +: Za otrokom prijazno pravosodje v primerih spolnega nasilja nad otroki in o drugih novicah, povezanih z otrokom prijaznim pravosodjem v Evropi.


Udeležba na konferenci "Borders / Debordering" - Towards a New World Culture of Hospitality"

30. junij - 3. julij 2016

bd 051.jpg

 

Člani Inštituta za družboslovne študije, dr.Mateja Sedmak, dr. Tjaša Žakelj, dr. Blaž Lenarčič, dr. Maja Zadel, mag Zorana Medarić in Barbara Gornik so se v Martuljku udeležili mednarodne konference Borders / Debordering" - Towards a New World Culture of Hospitality in na konferenci tudi aktivno sodelovali z več prispevki.


Sestanek partnerjev projekta Judex+

15. - 17. junij 2016

BeFunky Collage.jpg

 

Članici Inštituta za družboslovne študije, dr. Tjaša Žakelj in mag. Zorana Medarić sta se v Palermu udeležili partnerskega sestanka v okviru projekta Judex+.


Erasmus izmenjava na Portugalskem

23. - 29. maj 2016

 portugalska.jpg

 

V okviru mednarodne izmenjave Erasmus sta članici Inštituta za družboslovne študije, dr. Mateja Sedmak in mag. Zorana Medarić obiskali Estoril na Portugalskem, predavali študentom na fakulteti in se srečali s predstavniki oddelka za mednarodno sodelovanje.


Raziskava o dvojni karieri vrhunskih športnikov v Sloveniji 

Maj 2016

 

 logo-2.png

 

Spoštovani športnik/športnica!

Z raziskavo v okviru projekta DC4AC (http://www.dc4ac.si/) želimo pridobiti informacije o možnostih razvoja dvojne kariere kategoriziranih športnikov. Prosili bi vas, če lahko izpolnite vprašalnik na naslednji povezavi:

http://goo.gl/forms/LXb0xhCVR1zCAe4f2

 

V sklopu raziskave bi z aktualnimi/bivšimi športniki mednarodnega in svetovnega razreda želeli opraviti tudi intervju o športni karieri in izobraževalni/poklicni poti.

V kolikor bi bili pripravljeni sodelovati, nam to prosim sporočite na:
Nika Pegan: nika.pegan@zrs.upr.si
Martina Rameša: martina.ramesa@zrs.upr.si


Udeležba na konferenci 

11. - 13. marec 2016

 

Mlada raziskovalka Barbara Gornik je predstavila rezultate raziskave o vplivu nacionalizma in kozmopolitskih vrednot na odnos do beguncev na mednarodni konferenci 'International Relations and Human Rights - special focus: Human rights and Migration', ki jo je gostila School of Governance, Law and Society, Univerze v Tallinu.

 


Nova publikacija!

December 2015

20160613_183501.jpg 

V sklopu evropskega projekta MinAs smo pripravili obsežno in zelo aktualno publikacijo A JOURNEY TO THE UNKNOWN, The Rights of Unaccompanied Migrant Children: Between Theory and Practice. Knjiga oslika situacijo mladoletnih migrantov brez spremstva v štirih evropskih državah in širšem evropskem kontekstu.  


Sestanek partnerjev za prijavo projektnega predloga Young as drivers of Change v Barceloni

5. - 7. januar 2015

IMG_0052.JPG

 

Članici Inštituta za družboslovne študije, dr. Mateja Sedmak in Maja Zadel sta se udeležili sestanka za prijavo Horizont 2020 projekta Young as drivers of Change pod okriljem raziskovalne skupine ESBRINA, ki povezuje raziskovalce različnih katalonskih univerz. 


"Kick-off" sestanek projekta JudEx+ 

14. - 17. januar 2016

Kolaži2.jpg

 

Članici Inštituta za družboslovne študije sta se udeležili "kick-off" sestanka mednarodnega projekta JudEx+.


Udeležba na konferenci VIII Congreso sobre Migraciones

15. - 18. september 2015

 Hranada.jpg

 

Članice Inštituta za družboslovne študije, dr. Mateja Sedmak, dr. Tjaša Žakelj in mag. Zorana Medarić so se septembra 2015 udeležile mednarodne konference VIII Congreso sobre Migraciones v Granadi, Španija, kjer so tudi predstavile preliminarne rezultate projekta "V čigavo najboljšo korist? Analiza pravic mladoletnih migrantov brez spremstva skozi prizmo migracijskih in azilnih postopkov".


Sociološko srečanje 2015

7. november 2015

SOCIOLOSKO-kolaž.jpg

 

Raziskovalci IzDŠ so se 7. novembra 2015 udeležili letnega Sociološkega srečanja, na katerem so dr. Mateja Sedmak, mag. Zorana Medarić, dr. Blaž Lenarčič in Maja Zadel predstavili tudi svoje prispevke. 


Mednarodna konferenca

OTROCI IN MLADI NA POTI: v smeri natančnejše definicije njihovih najboljših koristi

19. - 20. november 2015

DSC00014.JPG

 

Inštitut za družboslovne študije Univerza na Primorskem je  19. in 20. novembra 2015 v Portorožu organiziral MEDNARODNO KONFERENCO OTROCI IN MLADI NA POTI: v smeri natančnejše definicije njihovih najboljših koristi. 

Konferenca je bila organizirana v sklopu projekta "V čigavo najboljšo korist? Analiza pravic mladoletnih migrantov brez spremstva skozi prizmo migracijskih in azilnih postopkov", ki ga so-financira Evropska Unija.


Erasmus mobilnost zaposlenih v Litvi

21. - 24. september 2015

Vilna.jpg

 

V okviru mednarodne izmenjave Erasmus sta članici Inštituta za družboslovne študije, dr. Mateja Sedmak in mag. Zorana Medarić obiskali Litvo, predavali študentom na Varslo Vadybos Fakultetas in se srečali s predstavniki oddelka za mednarodno sodelovanje.


Pravljičarske urice na koprskih šolah in vrtcih

April-junij 2015

 

V okviru projekta Medkulturno povezovanje na krilih pravljic od aprila do junija izvajamo pravljičarske urice na koprskih šolah in vrtcih. Pri pravljičarskih uricah imajo ključno vlogo predstavnice kultur tretjih držav (Avstralije, Azerbajdžana, Bosne, Indije, Indonezije, Makedonije, Srbije in Rusije), ki otrokom skozi pravljice predstavijo svojo kulturo. Z izvedbo delavnic in medijsko prisotnostjo želimo doprinesti k medkulturnem ozaveščanju mladih in osveščanje širše javnosti o pomenu medkulturnega dialoga in etnične raznolikosti.

Projekt je financiral Ministrstvo za notranje zadeve in Evropska unija iz Evropskega sklada za vključevanje državljanov tretjih držav. 

df.jpgx.png


Obisk na Norveškem

14. - 21. februar 2015

2015-03-11.jpg

 

Članici Inštituta za družboslovne študije, dr. Tjaša Žakelj in mag. Zorana Medarić sta se februarja 2015 udeležili enotedenske delovne izmenjave z Norwegian University of science and Technology v Trondheimu na Norveškem.


Družbeni angažma IZDŠ

4. december 2014

 Foto Sodelovalno podjetnistvo 2.jpgFoto Sodelovalno podjetnistvo 1.jpg

 

Članice Inštituta za družboslovne študije dr. Mateja Sedmak, mag. Zorana Medarić in Maja Zadel so se konec leta 2014 udeležile krvodajalske akcije v okviru pobude S sodelovanjem do življenja. Bravo za dober namen!:)


Sestanek partnerjev projekta Bridges of Expertise of Fight Gender Based Violence

26. november 2014

Bridges.jpg

 

V torek, 26. novembra, so Koper obiskali turški in italijanski partnerji projekta Bridges of Expertise to Fight Gender Based Violence. V okviru obiska je potekal sestanek na Centru za socialno delo Koper, nadaljevali pa so s strokovnimi predavanji v knjižnici UP ZRS. Turški in italijanski partnerji so si ogledali tudi Dnevni in Krizni center za otroke in mladostnike v Kopru ter sodelovali v aktivnostih ob dnevu boja proti nasilju nad ženskami.  


Sociološko srečanje 2014

25. - 26. oktober 2014

Članice Inštituta za družboslovne študije na letnem srečanju Slovenskega sociološkega društva, Bohinj, 24.-26. oktober 2014.JPG

 

Raziskovalke IzDŠ so se 25. in 26. oktobra 2014 udeležile letnega Sociološkega srečanja, na katerem so dr. Mateja Sedmak, mag. Zorana Medarić in Maja Zadel predstavile tudi svoje prispevke. Povzetek predstavljenih vsebin je na voljo tudi  v zborniku


Simpozij »Kultura mešanosti«

10. junij 2014

Simpozij Kultura mešanosti.JPG

 

V juniju 2014 so člani Inštituta za družboslovne študije v sodelovanju s Sekcijo za medkulturne študije Slovenskega sociološkega društva organizirali strokovni simpozij »Kultura mešanosti« v prostorih knjižnice UP ZRS. Simpozija so se udeležili številni raziskovalci s področja transkulturnosti in kulturnega stika. Predavanja so potekala v dveh sklopih, prvega »Teoretični pogled« je moderirala dr. Mateja Sedmak, drugega »Empirične študije« pa dr. Ana Kralj.

Povzetke prispevkov smo objavili v zborniku.

© 2014 Znanstveno-raziskovalno središče | Centro di ricerche scientifiche
Avtorji: Emigma
na vrh